Skärmflyg

Prova på ett skärmflyg och upplev friheten i luften!

Sväva fritt i luften så länge du vill! Kurva upp mot himlen som en rovfågel, hanga som en fiskmås. De fria fåglarna har inspirerat til flera olika typer av flygtekniker.

Boka
Tandemflyg

Hos oss på Äventyrscenter har du möjligheten att pröva på livet i luften utan förkunskaper genom att pröva ett tandemflyg. Tillsammans med en av våra erfarna tandeminstruktörer njuter du tryggt av landskapets magnifika vyer.

Läs mer
Paramotor

Paramotor ger dig möjlighet att se landskapet under dig på ett annat sätt än genom vanlig skärmflygning. Med propellermotors hjälp håller du dig uppe i luften och bestämmer själv vart du vill flyga utan att tappa höjd. Lägsta flyghöjden över bebyggelse är 300 meter men över obebyggt landskap får du svepa fram på 50 meters flyghöjd om inga djur störs.

Läs mer
Bergsflyg

Vid Bergsflyg, start du vanligtvis några hundra meter upp så att ddet blir smidigt att flyga ut direkt i fri luft. Målet är att ta sig upp mot bergets topp och kankse vidare längs en bergskedja med hjälp av termikblåsor eller termik som kommer rulladen uppför sluttningarna. Termik är den stigande varma luften som bildas när solen värmer upp marken.

Läs mer
Hangflyg

Vid hangflyg håller du dig uppe med hjälp av en luftström som pressas uppåt av sjöbris vid en kustremsa, en brant sluttning eller ett berg. Vinden är ofta ”laminär” d.v.s. jämn och fin utan turbulens. Här på Västkusten finns många hang där du kan flyga timme efter timme!

Läs mer
Vinsching

Vinsching är flygning med start på plattland och innebär att du med hjälp av en lina dras upp i luften. när vinschen släpper på draget, kopplar du loss dig (releasar)
och flyger på egen hand. Läser du av marken och molnen kan du hitta stigande luft och ge dig av på distans till annat mål. Vinschining är ofta den första extrabehörighetn när du tar licens.

Läs mer